Routes

Groesbeek en Nijmegen hebben een prachtige omgeving om te verkennen per e-bike, mountainbike of scooter. Er zijn talloze fietsroutes die je langs de mooiste plekjes in de omgeving leiden. Of je nu houdt van een sportive tocht over de mtb-routes of juist liever de drukte van de stad opzoekt, er is voor ieder wat wils.

 

Fietsroutes

Er zijn verschillende fietsroutes die je door het prachtige heuvellandschap leiden en langs pittoreske dorpjes en historische bezienswaardigheden voeren. Een populaire fietsroute is de Zevenheuvelenroute, die je langs de mooiste plekjes van Groesbeek en omgeving brengt. Deze route is ook bekend van de jaarlijkse Zevenheuvelenloop, een bekende hardloopwedstrijd. Verder is er nog de Wijnroute, die je langs verschillende wijngaarden voert en waar je lokale wijnen kunt proeven en kopen. Kortom, er zijn genoeg fietsroutes in Groesbeek om te ontdekken.

 

Wijnroute Groesbeek

De Wijnroute in Groesbeek is een bijzondere fietsroute waarbij je langs verschillende wijngaarden en wijnhuizen fietst. Onderweg kun je genieten van de prachtige omgeving en kun je lokale wijnen proeven en kopen. Het gebied rondom Groesbeek staat bekend om zijn wijngaarden en er worden hier dan ook veel lekkere wijnen geproduceerd. De route voert je langs de mooiste plekjes van het heuvellandschap en door gezellige dorpjes. Een echte aanrader voor wijnliefhebbers en fietsers die op zoek zijn naar een unieke belevenis in een prachtige omgeving.

 

Liberation Route

De Liberation Route in Nijmegen is een fietsroute die je meeneemt langs verschillende historische locaties die een belangrijke rol hebben gespeeld in de bevrijding van Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. De route voert je langs plekken zoals de Waalbrug, waar in 1944 zwaar gevochten is tussen de geallieerden en de Duitse bezetters, en het Nationaal Bevrijdingsmuseum, waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van Nederland. Deze bijzondere route is een echte aanrader voor wie geïnteresseerd is in geschiedenis en cultuur.

 

Reichswaldroute

De Reichswaldroute is een populaire fietsroute die je meeneemt door het prachtige Reichswald, een groot bosgebied aan de Duitse kant van de grens bij Nijmegen. De route voert je langs mooie vergezichten, rustige paden en uitdagende singletracks. Het is een afwisselende route die geschikt is voor zowel beginnende als ervaren fietsers. Onderweg kom je langs verschillende bezienswaardigheden en kun je genieten van de natuur. De Reichswaldroute is een echte aanrader voor wie op zoek is naar een mooie en uitdagende fietsroute in een prachtige omgeving.

 

Mountainbike routes

Binnen 2 kilometer vanaf onze locatie in Groesbeek kan u na de verschillende mountainbike routes voor de avontuurlijke fietser. De Groesbeekse bossen zijn een populaire bestemming voor mountainbikers. Hier vind je uitdagende routes met flinke hoogteverschillen en technische stukken. Ook het Reichswald, aan de Duitse kant van de grens, heeft verschillende mountainbike routes. Hier fiets je door een prachtig bosgebied met mooie vergezichten. Er zijn vier routes, de rode, de paarse en de blauwe en tot slot de groene (Malden).