Routes

Groesbeek en Nijmegen hebben een prachtige omgeving om te verkennen per fiets of scooter. Er zijn talloze fietsroutes die je langs de mooiste plekjes in de omgeving leiden. Of je nu houdt van een ontspannen tochtje door de natuur of juist liever de drukte van de stad opzoekt, er is voor ieder wat wils.

Fietsroutes

Er zijn verschillende fietsroutes die je door het prachtige heuvellandschap leiden en langs pittoreske dorpjes en historische bezienswaardigheden voeren. Een populaire fietsroute is de Zevenheuvelenroute, die je langs de mooiste plekjes van Groesbeek en omgeving brengt. Deze route is ook bekend van de jaarlijkse Zevenheuvelenloop, een bekende hardloopwedstrijd. Verder is er nog de Wijnroute, die je langs verschillende wijngaarden voert en waar je lokale wijnen kunt proeven en kopen. Kortom, er zijn genoeg fietsroutes in Groesbeek om te ontdekken.

Mountainbike routes

Nijmegen en omgeving bieden ook verschillende mountainbike routes voor de avontuurlijke fietser. De Groesbeekse bossen zijn een populaire bestemming voor mountainbikers. Hier vind je uitdagende routes met flinke hoogteverschillen en technische stukken. Ook het Reichswald, aan de Duitse kant van de grens, heeft verschillende mountainbike routes. Hier fiets je door een prachtig bosgebied met mooie vergezichten. Er zijn vier routes, de rode, de paarse en de blauwe en tot slot de groene (Malden).